De brug bij vakantiepark Bodelaeke is populair bij de plaatselijke jeugd. Niet iedereen is daar blij mee... (De mensen op de foto zijn toevallige voorbijgangers, niet de familie uit dit verhaal).
Volledig scherm
PREMIUM
De brug bij vakantiepark Bodelaeke is populair bij de plaatselijke jeugd. Niet iedereen is daar blij mee... (De mensen op de foto zijn toevallige voorbijgangers, niet de familie uit dit verhaal). © Martijn Bijzitter

Jeugd Giethoorn terroriseert toeristen en inwoners: ‘Mijn hele kaak is dik’

Ze laten er hun vakantie in Giethoorn niet door verpesten, maar de familie Heerkens uit Tilburg is wel ‘pissed’ op de jeugd die hen intimideerde bij de brug bij Vakantiepark Bodelaeke. ,,In een reflex stond ik op en knalde met mijn hoofd tegen de ijzeren balk aan de brug”, vertelt vader Heerkens. ,,Ik ging out en heb er nu koppijn en een gezwollen kaak aan over gehouden.”

 1. Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisattractie: ‘Vriend van me moest nodig naar wc’
  video

  Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisat­trac­tie: ‘Vriend van me moest nodig naar wc’

  GOES - Meer dan een halfuur zat Ernesto Vermeule zaterdagavond vast in een gondel van een kermisattractie in Goes op liefst 65 meter hoogte. De Airborne, de grootste booster ter wereld, stopte er plots mee. Maar bang was de 24-jarige inwoner van Arnemuiden totaal niet. ,,We hebben genoten van het uitzicht. Er was geen sprake van paniek, iedereen bleef heel rustig.”
 2. LIVE | Onafhankelijk experts: Mondkapjes fundamenteel in preventie, ‘Wereldwijd 1 miljoen coronadoden’
  coronavirus

  LIVE | Onafhanke­lijk experts: Mondkapjes fundamen­teel in preventie, ‘Wereldwijd 1 miljoen coronado­den’

  Een team van onafhankelijke experts, waaronder voormalig RIVM-baas en epidemioloog Roel Coutinho, bepleit het dragen van mondkapjes. De maskertjes zouden een ‘fundamentele plek in de preventiemix’ verdienen. Nederland is een van de weinige landen waar het dragen van de kapjes, buiten de gezondheidszorg en het openbaar vervoer, nog niet is ingevoerd. Het aantal besmettingen en patiënten in Nederland blijft maar stijgen. Wereldwijd zijn er bijna een miljoen mensen overleden aan de gevolgen van corona. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 3. Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens chemo: ‘Alleen behandeling in buitenland kan haar nog redden’
  PREMIUM

  Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens chemo: ‘Alleen behande­ling in buitenland kan haar nog redden’

  In januari kreeg de Brabantse Azra Ammeziane (26) te horen dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Op dat moment is ze zeven maanden zwanger. Na een stamceltransplantatie en een bevalling onder narcose leek ze genezen. Maar begin september bleek de leukemie terug. Het ziekenhuis kan niets meer doen: voor een speciale CAR-T-celtherapie is Azra nét te oud. Nu zamelt haar familie geld in voor een behandeling in het buitenland, waar die therapie wél mogelijk is.