Volledig scherm
Het wrak van de auto van Tynni nadat ze op de kei was gebotst. © Politie Schijndel

Jonge kei-leggers verdacht van poging moord

De drie jongens die mogelijk betrokken zijn bij het veroorzaken van een ernstig ongeval in Schijndel afgelopen zomer, worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot moord. Ze zouden met opzet keien op de Structuurweg in de Brabantse plaats hebben gelegd. Een 32-jarige zwangere vrouw raakte door het kei-ongeluk zwaargewond.

Het drietal - van zeventien, achttien en negentien jaar - zit vast sinds hun aanhouding in januari, na zeven maanden onderzoek. Het ongeluk gebeurde op 24 juni midden in de nacht.

De rechtbank in Breda heeft ondanks verzet van het OM besloten de voorlopige hechtenis van de drie op te schorten. Ze moeten wel een enkelband dragen. Het strafrechtelijk onderzoek zit in de afrondende fase.

Dwarslaesie

De verdachten komen ook uit Schijndel. Na het ongeluk vond de politie hun DNA-sporen bij de kei. De vrouw uit Schijndel, Tynni Habraken, kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. De vrouw liep een incomplete dwarslaesie op. Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen. Ze was op het moment van het ongeluk ongeveer tien weken zwanger. De baby kwam begin dit jaar gezond ter wereld