Volledig scherm
PREMIUM
Jules bloeit op met wat extra hulp. © Koen Verheijden

Jules' wil is wet: op deze peutergroep in Nijmegen krijgt hij extra zorg

Kinderdagverblijven worstelen met peuters die extra zorg nodig hebben. Ze willen de kleintjes binnenboord houden, maar het ontbreekt soms aan kennis en geld. De ogen zijn gericht op Nijmegen waar al wél passende kinderopvang voor peuters is.

,,Welke kleur heb ik hier?” Jeugdspecialist Mireille Mellink houdt een blokje voor haar gezicht en kijkt de 4-jarige Jules verwachtingsvol aan. ,,Oranje”, roept het mannetje uit. Hij pakt het blokje en legt het op tafel. ,,En deze?” vraagt Mellink, terwijl ze een ander blokje omhoog houdt. ,,Geel!” Jules wil het pakken, maar de jeugdspecialist houdt het iets steviger vast. Ze zoekt oogcontact met de kleuter. ,,Hij moet me eerst aankijken, dan pas mag hij het blokje pakken”, legt ze uit.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.