Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen. © ANP

Kabinet trekt 1,3 miljard uit voor compensatie kinderen en ex-partners toeslagenschandaal

Het demissionaire kabinet trekt nog 1,3 miljard euro uit voor compensatie in de toeslagenaffaire. Het leeuwendeel van dat geld is bestemd voor kinderen en ex-partners van gedupeerden in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Ook is een bedrag gereserveerd voor mensen die fout behandeld zijn door de Belastingdienst rond andere toeslagen.

11 reacties

 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  wanneer stapt de kapitein op die voor dit verantwoordelijk is? Of wordt hij naar huisgestuurd als hij er weer een miskleun van gaat maken de aankomende jaren?
 • Johan Derksen

  3 maanden geleden
  vraag mij nog steeds af wie en hoe er gestraft gaat worden, tot nu toe lijkt alle betrokken medewerkers van de belastingdienst nog steeds geen verantwoording hoeven af te leggen laat staan dat ze zijn ontslagen !!! tweede ronde zal wel snel volgen een gezegde zegt al heel veel : je kunt het schip veranderen maar als de kapitein blijft zal het dezelfde koers blijven varen. ze denken daar dat ze onaantastbaar zijn voorals nog lijkt het er wel op !!!!
 • Petra Sanders

  3 maanden geleden
  1,3 miljard lijkt veel, maar het is minder dan 20 duizend euro per getroffen kind. 20.000 euro is niet veel voor een verwoest leven.
 • P.L. Derksen

  3 maanden geleden
  Denk dat enige nuance wel gepast zou zijn. Niet alle ‘slachtoffers’ zijn engeltjes wat niet weg neemt dat de verantwoordelijke die tegen beter weten in mensen de afgrond ingejaagd hebben persoonlijk verantwoordelijk gesteld moeten worden.
 • PGH litjens

  3 maanden geleden
  Wie heeft deze politiek van mensen kapot maken , alles afpakken ingesteld ? Vanavond nog meer groepen die verkeerd behandeld zijn bij 1 vandaag. Hebben wij een pitbull kabinet en hebben die hun pitbulls ondergebracht bij de belastingdienst ? Dit kan helemaal niet. Gaat in tegen alle mensen rechten.