Kabinet wil ‘korte klap’: horeca en winkels dicht om 19:00 uur, thuis nog maximaal 4 gasten

VIDEOHet kabinet neemt maatregelen tegen de agressieve opleving van het coronavirus. Niet-essentiële winkels en horeca moeten drie weken lang dicht om 19:00 uur, mensen wordt gevraagd thuis nog maximaal 4 gasten te ontvangen. En later volgt waarschijnlijk een 2G-beleid, waarbij ongevaccineerden niet welkom zijn. Vandaag hakt het kabinet de knoop door.  

114 reacties

 • Evelien Ta

  1 jaar geleden
  Van een korte klap kun je ook knock-out out gaan.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Vd zand laat maar weer eens zien dat hij zien dat hij een onbetrouwbaar figuur is want zijn instelling laat weer eens het pure egoïsme van de wappies zien. Want omdat hij zo denkt, denkt hij dat iedereen elkaar maar in het gezicht loopt te hoesten. En die idioot heeft ook stemrecht...
 • Peter Van Hooff

  1 jaar geleden
  @H Roberts, vaccinatie blijft een vrije keuze, alleen legt overheid bewegingsbeperking op. Uit oogpunt van voorkomen maatschappelijke schade. Zo’n bewegingsbeperking dient wel effectief zijn en het doel te dienen. Als dat wegvalt (bv bij veel hogere vaccinatiegraad of beschikbaar komen corona-medicijn) moet de 2G ook weer zsm worden afgeschaft.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  Laat die 2G maar komen.Niemand gaat meer testen , dus geen besmettingen meer. Ziekenhuizen blijven vollopen.Wat ga je dan roepen als regering/gevaccineerde?Een gevaccineerde kan en zal nog steeds anderen besmetten zolang deze niet getest mag rond lopen.
 • Peter Van Hooff

  1 jaar geleden
  @Bryan de Goede, het vaccin een gifspuit noemen is helaas keiharde desinformatie. Lees dit eens zorgvuldig door: https://www.makesciencework.nl/post/zijn-de-coronavaccins-experimenteel . Daaruit blijkt: prioriteit 1 bij elke vaccinatieontwikkeling is veiligheid.