Volledig scherm
Géza Hegedüs werd gisteren gepresenteerd als lijsttrekker namens de PVV in Rotterdam. © ANP

Kafka: Lijsttrekker Rotterdamse PVV heeft extreemrechtse ideeën

Géza Hegedüs, de nieuwe lijsttrekker van de PVV voor Rotterdam, heeft zeer extreme ideeën en was actief bij Erkenbrand, een omstreden rechts studiegenootschap. Dat concludeert de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka in een artikel dat vandaag op hun website is verschenen. 

Kafka zegt dat Hegedüs ‘bruine wortels’ heeft. Hij bleek eerst ook niet welkom bij de PVV wegens een dubbel paspoort, Nederlands en Hongaars. In het artikel staat verder dat hij in een interview heeft gezegd dat hij de meningsverschillen binnen alt-right verfrissend vindt. Maar er is ook een bindende factor. Dat is volgens hem “de overleving van het blanke ras, om het maar zo te zeggen.”

Kafka schrijft ook: Hegedüs heeft, net als veel andere Erkenbrand-leden een somber toekomstbeeld. Europa, en dan voornamelijk het westelijk deel dreigt ten onder te gaan vanwege de “vreemde volkeren binnen onze landsgrenzen". Dat laatste is een citaat van Hegedüs uit een podcast van Erkenbrand.

Volledig scherm
© ANP
 1. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

  Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

  Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename in het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.
 2. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
  PREMIUM

  Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

  Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”