Kalifaatmeisje Laura H. vertelt over ontsnapping uit kalifaat

Twee jaar geleden werd Laura H. uit Zoetermeer in één klap de bekendste vrouwelijke Nederlandse Syriëganger. In een serie podcasts vertelt ze haar verhaal, dat te horen is op deze site. Hierboven kun je luisteren naar de vierde aflevering (zet knop geluid aan). 

In deze aflevering vertelt ze hoe ze nu daadwerkelijk levend uit het kalifaat ontsnapte met haar kinderen. Maar zonder man. Een Duitse deradicalisering-expert had een plan bedacht, waar ze via haar vader op was voorbereid. Maar hoe was dat plan in werkelijkheid verlopen?Was het dankzij deze operatie geweest dat ze nog leefde. Of was het eerder ondanks?

Luister hier de eerste drie afleveringen van de serie terug. 

Volledig scherm
Laura H. en haar vader Eugene. Laura is vooral bekend als Laura H., de jonge vrouw die naar IS vertrok en daar weer ontsnapte. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo
 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.