Kamer eist actie na GGD-falen: ‘De schellen vallen je van de ogen’

Video/updateKamerfracties reageren geschokt op een onthullende reconstructie over de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s). Diverse fracties eisen uitleg van het kabinet, het oprichten van een crisisreserve kan rekenen op forse steun in het parlement.

2 reacties

 • D. Bakker

  2 weken geleden
  En wie heeft de hele zooi kapot bezuinigd? De heren en dames in den haag en die schreeuwen nu moord en brand. En dat bepaalde groepen niet worden gecontroleerd is ook een vorm van discriminatie. Die blijven alles ongestraft doen. Kwam bij de buren met het suikerfeest in lockdown gewoon 10 personen over de vloer in een klein appartement. En er wordt niets met een melding gedaan. Maar kom eens met 3 man buiten in een park. Klats meteen een prent.
 • Tinus Timmerman

  2 weken geleden
  Elk onderzoek naar de waarheid zal vroegtijdig stranden. Geen minister of kamerlid heeft de behoefte om met een 'Omzigtje' tegengewerkt te worden, en uiteindelijk buitenspel gezet, en vernederd te worden. Dit kabinet blijkt al jaren niet meer dan een rattennest te zijn, die haar eigen bevolking al jaren benadeeld, discrimineert, geestelijk en financieel kapot maakt. De gezondheidszorg ligt op zijn gat na alle bezuinigingen. Ook de beloofde bonus van 500€ is lang niet aan iedereen uitbetaald.
 1. Spray die verspreiding van corona tegengaat: klinkt ideaal, maar is het spul straks ook écht te koop?
  PREMIUM

  Spray die versprei­ding van corona tegengaat: klinkt ideaal, maar is het spul straks ook écht te koop?

  Het lijkt even revolutionair als eenvoudig: een nieuwe spray die verspreiding van virussen – en dus ook het coronavirus – veel effectiever dan een gewoon schoonmaakmiddel tegengaat. Dat product wil het bedrijf YellowBee uit Soesterberg op de markt brengen. Maar ‘bureaucratische regels’ belemmeren dat, tot frustratie van ontwerper en fabrikant. Deuren blijven overal dicht. Er moet eerst flink worden betaald.
 1. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

 2. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede