Volledig scherm
Overlast bij bushalte AZC Ter Apel © videostill

Kamer wil geen gratis bus voor overlastgevende asielzoeker

Voor asielzoekers die overlast veroorzaken moet niet een aparte, gratis busverbinding worden opgezet. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil een proef houden met een aparte busverbinding naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, omdat een aantal asielzoekers overlast veroorzaakt in de gewone bussen. De Kamer hamerde er vorige week in een debat al op dat zo’n busverbinding niet gratis mag zijn. ,,De wereld op zijn kop’’, noemde SP’er Jasper van Dijk het idee.

Staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) zei in het debat dat ‘gratis vervoer niet voor de hand ligt’, maar dat stelde de Kamer niet gerust. Daarom stemde een meerderheid vandaag voor een expliciete oproep van Van Dijk.

  1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-Songfestival fans hoor!”