Pieter Omtzigt (CDA).
Volledig scherm
Pieter Omtzigt (CDA). © Emiel Muijderman

Kamerleden CDA: bijeenkomst NAVO-raad over Syrië

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert (CDA) spreken zich op Twitter uit voor een bijeenkomst van de NAVO-raad om de Turkse inval in Noord-Syrië.

,,Onder artikel 4 NAVO verdrag kan een land NAVO raad bij elkaar roepen als veiligheid van het land in het geding is. Nu duizenden ISIS-strijders vrij dreigen te komen, raakt dit de veiligheid van veel NAVO-lidstaten", aldus de tweet van Omtzigt.

Zijn CDA-collega Martijn van Helvert zegt in een reactie op Twitter donderdag een motie in te dienen: ,,Morgenvroeg dien ik een motie in om de ⁦@NATO⁩ Raad direct bijeen te roepen. Lidstaten moeten met de billen bloot: Kan dit wat Turkije doet of niet? Ik vind van niet. Wat vindt de VS en wat vinden andere landen?"

  1. LIVE | Organisatoren Dam-protest roepen demonstranten op: ‘Blijf komende twee weken thuis’
    VIDEO

    LIVE | Organisato­ren Dam-pro­test roepen demonstran­ten op: ‘Blijf komende twee weken thuis’

    De organisatoren van het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam roepen mensen die aanwezig waren bij de demonstratie op de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven. Verder liepen de protesten in Den Haag en Groningen vandaag rustig en hielden de meeste mensen voldoende afstand. Ook vandaag houden we je op de hoogte in ons liveblog over het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.