Volledig scherm
Resten van de Boeing 737-800 die uit de lucht werd geschoten © EPA

Kamervragen over doorvliegen KLM boven Iran

Regeringspartijen CDA en D66 vragen zich af hoe het kan dat KLM boven Iran bleef vliegen ondanks de raketaanvallen in Irak. De partijen hebben Kamervragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. 

De luchtaanvallen vonden plaats in de nacht van 7 op 8 januari. Toch bleef KLM op dat moment over de landen heen vliegen. De luchtvaartmaatschappij  besloot pas woensdagochtend 8 januari om niet meer boven Irak en Iran te vliegen. Dat gebeurde na het neerstorten van een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines, waarbij 176 mensen om het leven kwamen. 

CDA en D66 vragen zich af of de luchtvaartmaatschappij de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft opgevolgd. In het rapport dat is opgesteld na de ramp met de MH17 heeft de OVV elf aanbevelingen gedaan. De partijen betwijfelen of deze aanbevelingen zijn opgevolgd en of zij het beoogde effect hebben gehad.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.