Marcel Mulder (rechts) aan het werk als buitengewoon opsporingsambtenaar in Zwolle tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Mulder (rechts) aan het werk als buitengewoon opsporingsambtenaar in Zwolle tijdens de coronacrisis. © Marcel Mulder

(Kanker)homo! Boa Marcel (51) uit Zwolle hoort het elke dag...

video‘Dikkop’, ‘(kanker)homo’ en ‘klootzak’. Het is een greep uit de scheldwoorden die boa Marcel Mulder (51) uit Zwolle dagelijks over zich heen krijgt. In coronatijd zijn buitengewoon opsporingsambtenaren mikpunt van geweld. ,,Meestal laat ik het over mij heen komen, maar er zijn grenzen.”

Mulder aarzelt. ,,Tja, als je er heel nuchter naar kijkt… eigenlijk is het te zot voor woorden dat het zo gaat.” Al 6,5 jaar werkt Mulder als buitengewoon opsporingsambtenaar in Zwolle en in al die jaren kreeg hij nogal wat voor de kiezen. Zeker tijdens coronacrisis, waarin hij en zijn collega’s de waslijst aan coronamaatregelen moeten handhaven. ,,Dat wordt steeds lastiger”, bekent Mulder tegenover De Stentor. 

  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, recordaantal nieuwe gevallen Brazilië

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, recordaan­tal nieuwe gevallen Brazilië

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.