Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Kans op dichte mist en gladheid en morgenvroeg ruiten krabben!

Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza.  Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul.

Daardoor kan het in het hele land lokaal glad zijn. In het oostelijk deel van het land is dit mogelijk vanavond al het geval door bevriezing van natte weggedeelten. Het is vannacht droog en vrij helder. De temperatuur daalt landinwaarts tot onder nul waarbij ook mist ontstaat, meldt weerman Wilfred Jansen. De mist kan volgens hem hardnekkig zijn op meerdere plaatsen. 

De dag start morgen regionaal met lichte vorst en mist. Die verdwijnt later maar dan neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het blijft wel droog bij maxima rond 6 graden. Ook in de dagen daarna blijft het rustig en droog weer. Aan de temperatuur verandert weinig. Daardoor kan het de komende week 's nachts en in de ochtend vaker glad en mistig worden.

De komende twee weken wordt het op een paar nachten na niet heel koud, voorspelt Weerplaza (zie verwachting hieronder).

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.