In juli kregen op Terschelling kinderen boven de 12 een coronaprik.
Volledig scherm
PREMIUM
In juli kregen op Terschelling kinderen boven de 12 een coronaprik. © ANP

Kans op ernstige corona bij kinderen is miniem, waarom dan tóch vaccineren?

Met een positieve beoordeling van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is de basis gelegd om kinderen in Nederland tussen de 5 en 12 jaar in te enten met het Pfizer-vaccin. Dat wil niet zeggen dat dat ook meteen gaat gebeuren.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 61 van 600 passagiers uit Zuid-Afrika besmet met coronavirus
  VIDEO

  61 van 600 passagiers uit Zuid-Afri­ka besmet met coronavi­rus

  Van de 600 mensen in de twee KLM-vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, zijn 61 mensen positief getest op het coronavirus. Het is nog niet bekend of zij besmet zijn met de nieuwe Omicron-variant, dit wordt nog onderzocht. De GGD ging er eerder op de dag nog van uit dat 85 passagiers een positieve uitslag zouden krijgen. Deze schatting werd gemaakt toen er 110 uitslagen bekend waren, waarvan 15 positief.