Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Kapotte tv van vijf jaar oud? Aan de service­desk lachen ze je bijna uit als je reparatie voorstelt

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

4 reacties

 • Mario Wens

  2 maanden geleden
  Lezen blijft moeilijk voor veel mensen. Er wordt helemaal geen causaal verband gelegd tussen klimaat en verbruik. Het artikel geeft aan dat we zorgvuldiger met de aarde moeten omgaan, ook door minder te consumeren. En dat we ons daarvoor ten opzichte van 1970 dubbel moeten inspannen omdat we nu met twee keer zoveel mensen zijn heeft daar weinig mee te maken. Mijn ouders leerden mij al vroeg dat ik het met het zakgeld voor die maand de hele maand moest doen, dat is voor de mensheid niet anders.
 • Louis Jansen

  2 maanden geleden
  @ Nieki Goossens. He he . Eindelijk iemand die nadenkt voordat ze iets schrijft. Helemaal met je eens Nieki.
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  Het is heel simpel, defecte apparatuur dat aangeboden is als afval word sowieso hergebruikt of delen daarvan. Ook grote bedrijven bieden daar hun defecte retouren aan. Deze krijgen dan een technische update en worden als nieuw "gebruikt" (refurbish) apparaat weer verkocht. De kostprijs van een nieuw apparaat is zelfs lager als een reparatie. Als voorbeeld, in Frankrijk heeft Thompson een mega productie lokatie voor allerlei aangeboden apparatuur uit heel Europa om deze technisch te updaten.
 • Nieki G.

  2 maanden geleden
  Vandaag is de dag waarop we volgens Linda en een milieuorganisatie de hulpbronnen van de aarde voor dit jaar hebben opgebruikt. In 1970 hadden we de hulpbronnen opgebruikt op 29 december. En vandaag is het 29 juli. Nogal wiedes Linda. Kun je ook rekenen? In 1970 bestond de wereldbevolking uit 3,6 miljard mensen en nu in 2021 uit ruim 7,8 miljard mensen. Ruim het dubbele. Logisch dat de hulpbronnen eerder opgebruikt zijn. Dit heeft NIETS met klimaat te maken, maar met baby's maken!