Volledig scherm
Klanten van de Albert Heijn stonden vanochtend voor een dichte deur door een kassastoring. © Privé

Kassastoring Albert Heijn verholpen, alle winkels weer open

De grote kassastoring bij Albert Heijn is verholpen. Alle winkels zijn weer open. Eerder vanochtend bleven honderden filialen dicht, doordat er bij de kassa's geen boodschappen gescand konden worden. 

De supermarkt kampte deze ochtend met een grote kassastoring. In winkels in het hele land konden caissières geen klanten helpen. Alleen bij de zelfscan konden mensen hun boodschappen afrekenen. De helft van de ruim 900 winkels was dicht. 486 filialen hebben een zelfscan en konden openblijven. Ook Albert Heijn-to-go was gewoon open, doordat daar andere kassa’s staan die geen last hadden van de storing.

Rond half tien ontdekte Albert Heijn de oorzaak van de storing. De kassa’s kregen niet de juiste informatie binnen om boodschappen te kunnen scannen. Alle winkels moesten de afrekenapparaten opnieuw opstarten om ze weer aan de praat te krijgen. De eerste winkels kwamen rond half tien terug in bedrijf. Intussen werken de kassa's in alle filialen weer.  

Raar

De storing werd ontdekt toen de eerste winkels rond achten de deuren openden en het personeel de kassa’s niet aan de praat kreeg. ,,Het was heel raar. Ik meld me aan, normaal gesproken springt de kassa open maar nu werd gelijk het scherm zwart”, zegt Marc Tangel, caissière bij een Haagse winkel. Collega Rilana heeft zo’n storing nog nooit meegemaakt in de elf jaar die ze bij Albert Heijn werkt. ,,Eerst dachten we ‘het is kassa vier’. Maar elke kassa die we aanmeldden viel uit. Ik denk dat Nederland niet op deze hitte is gebouwd”, reageert ze.

Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. De pinautomaten konden geen verbinding met het KPN-netwerk maken door een blokkade van de firewall. Ook de kassa’s werken via een KPN-netwerk, maar Albert Heijn stelt dat de storing daar niets mee te maken heeft. Gisteren lag noodnummer 112 eruit door een landelijke storing bij KPN-telefonie.

Volledig scherm
De deuren blijven gesloten. © Privé
 1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, honderd hotelgasten Tenerife mogen misschien naar huis

  LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, honderd hotelgas­ten Tenerife mogen misschien naar huis

  Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. LIVE | Vrouw wil van ex af: levend verbranden lukte niet, dus dan maar een huurmoordenaar regelen
  update

  LIVE | Vrouw wil van ex af: levend verbranden lukte niet, dus dan maar een huurmoorde­naar regelen

  Justitie eist drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk tegen de 49-jarige Petra R. uit Schiedam, omdat ze nota bene vanuit de gevangenis plannen had haar ex-man om te laten leggen door twee huurmoordenaars. De verdachte, maar ook haar ex-man achter haar, hoort het roerloos aan. Verslaggever Sander Sonnemans doet live verslag vanuit de rechtszaal. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te vinden.
 3. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

  Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

  Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?