Volledig scherm
De kat werd met water en zeep uit zijn benarde positie bevrijd. © Dierenambulance Putten-Barneveld

Kat met kop klem in afvalcontainer in Barneveld: gered met water en zeep

Een kat is vanochtend door Dierenambulance Barneveld uit een wel heel benarde situatie gered. Het beestje was in een afvalcontainer terecht gekomen en met zijn hoofd vast komen te zitten in de afwateringsopening.

De poes werd door medewerkers van het bedrijf De Ruiter Garagedeuren en Zonwering aan de Harselaarseweg in Barneveld in een afvalcontainer gevonden. Het dier is volgens Dierenambulance Putten-Barneveld vermoedelijk in de container gesprongen. ,,Maar de kat kon er aan de bovenzijde niet meer uit en zag zich kennelijk genoodzaakt de afwateringsopening te gebruiken. Deze opening was helaas te klein om het kleine katje door te laten.”

Zeep

De kat zat met zijn kopje vast in de opening. Twee toegesnelde medewerkers van de dierenambulance hebben het katje met water en zeep voorzichtig kunnen bevrijden. ,,Zo zie je er uit als je bent gered uit een afvalcontainer,” schrijft de dierenambulance op hun facebookpagina bij de foto van de ‘bevrijde dreumes'. 

De katje was niet gechipt en is door de dierenambulancemedewerkers naar Dierentehuis Levenslust in Barneveld gebracht. 

Volledig scherm
De kat kwam met haar hoofd vast te zitten in de afwateringsopening van de afvalcontainer. © Dierenambulance Barneveld
  1. Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Een piloot van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft gisteren een vlucht van Tenerife naar Amsterdam noodgedwongen moeten afbreken. Na een opeenstapeling van geannuleerde vluchten en vertragingen - als gevolg van de zandstormen - had hij zijn maximumaantal vlieguren bereikt. Het vliegtuig landde in Parijs, waarna de enkele honderden passagiers in zeer korte tijd in hotels ondergebracht moesten worden.
  2. LIVE | Minister sluit ‘drastische maatregelen’ niet uit, twee Nederlanders in quarantaine in Tirol

    LIVE | Minister sluit ‘drastische maatrege­len’ niet uit, twee Nederlan­ders in quarantai­ne in Tirol

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.