Het Namenmonument in Amsterdam. Holocaustoverlevende Max Arpels Lezer vindt dat elke basisschool het zou moeten bezoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Namenmonument in Amsterdam. Holocaustoverlevende Max Arpels Lezer vindt dat elke basisschool het zou moeten bezoeken. © Getty

Kennis over Holocaust neemt snel af: ‘Geschrokken dat zoveel jongeren denken dat het een mythe is’

Er bestaan grote zorgen over het gebrek aan kennis van Nederlanders over de Holocaust. Bijna een kwart van de respondenten die tussen 1980 en 2010 zijn geboren, zei in een enquête te geloven dat de Holocaust een mythe is of dat het aantal vermoorde Joden schromelijk wordt overdreven.

15 reacties

 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  Jongeren denken kennelijk dat ze het heden kunnen begrijpen en de huidige problemen kunnen oplossen, zonder de geschiedenis te doorgronden.
 • bart verplak

  2 weken geleden
  Ik zie een verband met de toename van het aantal verkeersongelukken.
 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  Tja, wegkijken van oorzaken schroeft percentages vanzelf wel op.
 • Japie Lamers

  2 weken geleden
  Laten we ons druk maken over het geen in Oekraïne gebeurt en niet 80 jaar terug kijken.
 • Ben Franken

  2 weken geleden
  Zie “ Boekhouders van de holocaust “ [ Bakker ] , En U wordt door niemand verwacht [ Michal Citroen ] Het enigste land in Europa met het hoogste quotum gedeporteerden . Nooit de indruk gehad van een willen weten . Daar is geen onderzoek voor nodig . De toenmalige Staatsuitgeverij gaf een editie uit in twee delen van Presser :De ondergang . Een ieder kon er kennis van nemen . En dan voor hier dichtbij :Menno ter Braak met zijn moedige pamflet .!