Volledig scherm
Toeristen poseren voor de tulpen. © REUTERS

Keukenhof alweer onbereikbaar per auto

De Keukenhof is per auto niet meer te bereiken. Het bloemenpark in Lisse trekt ook vandaag ontzettend veel publiek en het parkeerterrein is vol. Binnenkomend autoverkeer wordt weggeleid.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie signaleert dat er auto’s op de vluchtstrook van de A44 bij Lisse stoppen. Mensen maken daar foto’s van de tulpenvelden van de Keukenhof. Daardoor staat er file bij Kaag. ,,Ga niet stoppen!” waarschuwt Rijkswaterstaat.

Gisteren stonden de toegangswegen naar de Keukenhof ook al vol en op het parkeerterrein kon er geen auto meer bij. Het bloemenpark waarschuwde toen zelf dat bezoekers beter weg konden blijven. De ANWB noemde het toen al zinloos om met de auto naar Lisse te komen.

Wie van plan was tijdens de paasdagen Keukenhof te bezoeken, kan beter uitwijken naar een andere dag. 

Miljoenen toeristen

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht dit paasweekeinde een miljoen internationale toeristen in ons land. Dit zijn er 150.000 meer dan afgelopen jaar. Zo’n 65 procent van die toeristen komt volgens het bureau uit Duitsland en 25 procent uit België. Ook gaan 350.000 Nederlanders op vakantie in eigen land.

De kust en de bollenstreek zijn met Pasen toeristische hotspots.

De drukte in de bollenstreek is goed te begrijpen als je deze prachtige beelden ziet:

Hoe krijgt de Keukenhof toch zo’n mooie zee aan bloemen? De tuinman onthult het geheim.

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”