Volledig scherm
© ANP

Kindje (6) klem in spijlen poort asielzoekerscentrum en bijna gestikt

Een 6-jarig kind is vanochtend zwaargewond geraakt toen het vast kwam te zitten in een automatisch hekwerk van het asielzoekerscentrum in Maastricht. Dat meldt De Limburger. Het kindje stikte bijna toen het met zijn hoofdje vast kwam te zitten tussen de spijlen. 

De brandweer moest spijlen wegzagen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Het kind moest worden gereanimeerd en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat volgens de brandweer om een kind dat in het azc verblijft. Hoe het vast kwam te zitten is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het kind er behoorlijk slecht aan toe. Hij schat de leeftijd van het slachoffer tussen de 6 en 10 jaar.

De hulpdiensten hebben slachtofferhulp ingeschakeld omdat veel mensen getuige waren van het gebeuren en erg geëmotioneerd raakten.

De politie stelt een onderzoek in.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.