Kitten Phoenix zwaargewond door caravanbrand: 7600 euro opgehaald

VideoIn twee weken tijd is al 7600 euro opgehaald voor de zwaargewonde kitten Phoenix uit het Zeeuwse Ritthem. Meer dan vijfhonderd mensen hebben geld gedoneerd om het ernstig verbrande poesje te kunnen helpen. ,,Dit is geweldig, we zijn enorm dankbaar'', vertelt Marleen Drijgers van de stichting Scheldekat. ,,En het gaat ook steeds beter met Phoenix, dat is het belangrijkste.''

De verzorgers van de inmiddels 17 weken oude kitten hebben de doneeractie opgezet om de medische kosten te kunnen betalen. Het jonge katje ontsnapte half augustus ternauwernood aan de dood na een brand in een caravan op een volkstuinencomplex in Ritthem. ,,Phoenix stond in lichterlaaie'', vertelt Drijgers. ,,Het gastgezin waar de kitten nu is gaat elke dag met Phoenix naar de dierenarts. Je begrijpt dat de kosten enorm oplopen.'' Het beestje raakte zwaargewond bij de brand. 

  1. LIVE | Afgeblazen demonstratie Den Helder was ‘rookgordijn’

    LIVE | Afgeblazen demonstra­tie Den Helder was ‘rookgor­dijn’

    Over een paar uur zet Sinterklaas voet aan wal in Zaandam. De spanning stijgt, maar niet alleen voor de kinderen. De gemeente heeft allerlei maatregelen genomen om te zorgen dat de landelijke intocht zonder problemen verloopt. Door heel het land zijn protestorganisaties georganiseerd tegen Zwarte Piet, hoewel protestgroep Kick Out Zwarte Piet acties in een aantal gemeenten op het laatste moment heeft afgeblazen. Mis niks via ons liveblog.