Volledig scherm
PREMIUM
Roel Maalderink en de grootvader © AD

Kleindochter zet opa in hemd die homozoon 'klappen zou geven': 'Wat een geweldig meisje!’

Een spraakmakend videofragment van televisiemaker Roel Maalderink (28) over twee ouderen en hun kleindochter maakt op sociale media de tongen los. Honderden mensen spreken vol lof over het meisje dat voor het oog van de draaiende camera haar homofobe grootouders terecht durft te wijzen. ,,Ik vind het normaal als twee homo’s hand in hand over straat lopen.”

Roel Maalderink is presentator en filmpjesmaker en gaat voor zijn videoreeks Voxpop van het AD de straat op om willekeurige mensen te interviewen over allerhande thema’s. In de laatste aflevering staat tolerantie jegens homoseksualiteit centraal. Wat vinden we ervan als twee mannen of twee vrouwen hand in hand over straat lopen?

In Purmerend neemt Maalderink de proef op de som. Hij stuit onder anderen op twee ouderen die met hun kleindochter door de stad lopen. Al snel wordt duidelijk dat de grootouders er homofobe ideeën op nahouden. Twee mannen die liefdevol hand in hand lopen of elkaar knuffelen ‘geeft aanstoot’, zo klinkt het. ,,Ze moeten alleen naast elkaar lopen. Ze moeten geen aanleiding geven”, vindt grootmoeder.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.