Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Koerier heeft voor miljoenen aan xtc in zijn bestelbus liggen

Een koerier uit Groningen wordt verdacht van het rondrijden met 93 kilo xtc-pillen. De man (32) werd in juli vorig jaar tijdens een verkeerscontrole op de A28 bij Assen betrapt.De honderdduizenden pillen hebben volgens justitie een straatwaarde van miljoenen euro’s. 

Advocaat Jan Vlug zegt dat zijn cliënt niet wist dat er xtc in zijn bestelbus lag. ,,Hij vervoerde gewoon een pakket van A naar B. Wat erin zat, wist hij niet.” Waar hij de lading had opgehaald en naartoe bracht, wil Vlug niet zeggen. De officier van justitie zegt dat de Groninger op weg was naar een filiaal van McDonalds. Welk filiaal is niet duidelijk.

De man zou dinsdag terechtstaan bij de rechtbank in Assen, maar de zaak werd uitgesteld omdat het OM de dagvaarding te laat had verstuurd. Dat gebeurde in september ook al. Het is nog niet bekend wanneer de zaak nu wordt behandeld.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.