Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdam, 23 januari 2019 © MinDef

Koning bezoekt kazerne: Honderd procent veiligheid bestaat niet

In zijn reeks werkbezoeken-met-ministers werd koning Willem-Alexander vandaag meegetroond naar een kazerne. Daar ging hij met militairen in gesprek over het onderwerp dat bij de krijgsmacht na een reeks incidenten hoog op de agenda staat: hun veiligheid.

Oud-marinier Barry wist dat hij de 23ste januari ’s middags vrij moest houden. Waarom? Geen idee. Maandag hoorde hij dat hij met anderen in gesprek zou gaan met minister Ank Bijleveld van Defensie over veiligheid bij de krijgsmacht. Maar ze was niet alleen: koning Willem-Alexander vergezelde haar. Van die verrassing moest hij vanmiddag wel even met zijn ogen knipperen. ,,Oké. Leuk. Ik had hem nog nooit ontmoet.’’

  1. Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas. Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook moesten ze hun lunch van de vloer opeten. De school neemt de klachten serieus en is een uitgebreid onderzoek begonnen, valt te lezen op de site. Een leerkracht reageert woest aan de telefoon en wenst niet met de media te praten.