Koning Willem-Alexander en koningin Maxima.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. © ANP

Koning laat onderzoek doen naar rol Koninklijk Huis in koloniale geschiedenis

De koning laat onafhankelijk onderzoek doen naar de rol van het Koninklijk Huis in de koloniale geschiedenis. Het onderzoek neemt drie jaar in beslag en gaat over de periode van de late 16de eeuw tot het postkoloniale heden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

8 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Als uit dit onderzoek net zoveel narigheid komt als het Belgische onderzoek naar voormalig koning Leopold die heel Belgisch Congo als zijn persoonlijke wingewest beschouwde (en waar de inwoners tot vandaag de dag de wrange vruchten van plukken. Echt waar, zoek maar op) dan kan WA zijn borst natmaken. En waarom zou je niet aan waarheidsvinding doen, ook al is het lang geleden? Ik vind het vreemd dat het 'lijden' van de huidige mens belangrijker wordt bevonden dan het èchte lijden van toen.
 • Dries De Valen

  2 maanden geleden
  De slager die zijn eigen vlees keurt. Die diepgravende onderzoeken kennen we nog van de lockheed affaire. Toen Den Uyl vernam dat prins Bernhard ook geld had aangenomen van Northrop was zijn reactie dat er onderzoek gedaan moest worden naar Lockheed, niet naar andere zaken.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Wordt dit door hemzelf betaald of komt dit weer ten laste van de staatskas
 • Roel Bosch

  2 maanden geleden
  Wat is het toch een betrokken man hè, die koning van ons. Wie weet blijkt dat zijn familie toch niet helemaal eerlijk zo rijk geworden is..... Alles voor de bühne. En dan bij het bekend maken van het eindrapport zijn vrouw weer met een van haar serieuze gezichten naast hem.
 • maike Janssen

  2 maanden geleden
  Goed geschreven José. Stop inderdaad hiermee.
 1. Ongekende politieactie rond criminele telefoondienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt
  Update

  Ongekende politieac­tie rond criminele telefoon­dienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt

  Met een mega-operatie legde de politie vrijdag opnieuw een versleutelde telefoondienst voor criminelen aan banden. Verspreid over Nederland, België en Duitsland werden bijna tachtig adressen doorzocht. Het leidde tot de vondst van drugslabs, vuurwapens en miljoenen aan contant geld. De politie bleek vijf maanden mee te hebben gelezen met de berichten die zijn verstuurd bij telefoondienst Exclu.