Volledig scherm
Het zusje van Máxima, Inés, geeft prinses Ariane aan tijdens haar doop in 2007. © anp

Koningin Máxima vandaag terug uit Argentinië

Koningin Máxima komt vandaag terug uit Argentinië, zo melden ingewijden aan deze nieuwssite. Zeven dagen geleden vertrok zij halsoverkop naar haar geboorteland, omdat haar zus Inés was overleden. Zij pleegde zelfmoord na jarenlange depressies.

Het hele koninklijke gezin reisde af naar Argentinië. Bij Inés’ uitvaart waren ook de de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aanwezig. Zij vlogen vermoedelijk afgelopen weekend al met hun vader terug naar Nederland. 

Koning Willem-Alexander ging terug in verband met een gepland staatsbezoek aan de drie Baltische Staten, Estland, Letland en Litouwen. De koning toonde zich aan de vooravond van dat bezoek zeer aangedaan toen hij een verklaring gaf over de dood van Máxima's zus Inés: ,,De dood van de zus van mijn vrouw heeft ons allen zeer aangegrepen. Inés was ons heel dierbaar. We hebben het in kleine kring kunnen verwerken. We zijn zeer dankbaar voor alle berichten van medeleven. Het staatsbezoek hier begint morgen. Máxima zal in gedachten bij ons zijn.''

Lees door onder de video

Inés was een van de zeven kinderen van Jorge Zorreguieta. Hij verwekte bij zijn eerste vrouw drie dochters (Maria, Angeles en Dolores) en bij zijn tweede echtgenote twee dochters en twee zoons (Máxima, Inés, Martin en Juan).

Lees door onder de foto

Volledig scherm
Inés Zorreguieta als dreumes (linksonder) en Máxima als puber (rechtsboven), met hun broers en vader Jorge. © AP

Inés Zorreguieta was in 2002 bruidsmeisje bij het huwelijk van haar zus met Willem-Alexander en was ook peettante van hun jongste dochter prinses Ariane, die Inés als haar vierde doopnaam heeft.

Inés Zorreguieta zong graag en begeleidde zichzelf dan op gitaar. Ze nam in 2014 deel aan het Festival de las Nuevas Voces, een muziekfestival voor beloftevol Argentijns talent. 

Zit jij in de knoop met jezelf of heb je vragen over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.