Kristie Rongen uit Lelystad moest 92.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ,,De situatie maakte me stil en ik kwam thuis met een burn-out. Ik wilde niet meer leven; het was dat ik mijn kinderen nog had.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kristie Rongen uit Lelystad moest 92.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ,,De situatie maakte me stil en ik kwam thuis met een burn-out. Ik wilde niet meer leven; het was dat ik mijn kinderen nog had.” © Freddy Schinkel

Kristie moest Belastingdienst 92.000 euro betalen: ‘Jarenlang dronk ik alleen oploskoffie’

ToeslagenaffaireAngst, onzekerheid, schaamte. Jarenlang zijn duizenden Nederlanders onterecht bestempeld als fraudeur en gemangeld door de Belastingdienst. Met herkenning en compensatie is het leed van de toeslagenaffaire niet voorbij, benadrukken gedupeerden Kristie Rongen (45) uit Lelystad en Christina* (47) uit Apeldoorn. ,,Ik dronk jarenlang alleen maar oploskoffie.”

4 reacties

 • Lisa visser

  6 maanden geleden
  Ceciel: het is een plicht van de belastingdienst im fraudeurs op te sporen en dit moeten ze ook blijven doen! 1 verhaaltje verteld niet de verhalen van iedereen. Opa en oma pasten op en toch werd kinderopvangtoeslag ontvangen en dat moet nu terug. En terrecht. Dat er extra wordt gecontroleerd op namen is omdat er juist onder buitenlanders veel misbruik wordt gedaan met toeslagen. Voor 4 aanvragen en maar 2 kids hebben. Ontroerend goed in het buitenland verzwijgen enzv.
 • Ceciel Buijser

  7 maanden geleden
  @Stefanie Mees, wat mij betreft is het prima dat je onder een steen leeft. Ieder zijn meug, hè. Dat heeft wel als consequentie dat je je absoluut belachelijk maakt met de tentoonspreiding van zoveel onwetendheid.
 • Mevr. Beloy

  7 maanden geleden
  Ben blij dat de belastingdienst goed op onze centen past en onterechte toeslagen terugvordert.
 • C. Kelderman van schoonhoven

  7 maanden geleden
  Ontzettend triest verhaal van deze mevroyw en haar gezin. Maar haar opmerking dat haar 3 kinderen voorrang moeten hebben op een huurhuis omdat ze geen huis kunnen kopen, is volledig onterecht. Geen enkele 23 jarige kan op dit moment een huis kopen. Een en ander heeft niets met elkaar te maken vind ik.