Volledig scherm
Steven Kruijswijk tijdens de profronde van Surhuisterveen op 30 juli 2019. © EPA

Kruijswijk en Sagan maken noodlanding in Luxemburg door lekkende olieleiding

Onderweg naar de Profronde van Etten-Leur hebben de toprenners Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Elia Viviani vanochtend een noodlanding gemaakt in Luxemburg. Het vliegtuig waarmee zij waren opgehaald in Monaco lekte olie.

Dat zorgde even voor paniek, zowel bij de renners zelf als bij organisator Ronnie Buiks in Etten-Leur. ,,Ik kreeg van de vrouw van de piloot te horen dat het toestel van de radar verdwenen was. Ik dacht: het zal toch niet”, zegt hij. 

Toen bleek dat de renners veilig voet aan de grond hadden gezet in Luxemburg, vreesde Buiks nog even dat het programma van zijn wedstrijd aangepast zou moeten worden, maar dat blijkt waarschijnlijk niet zo te zijn. De wielrenners zijn inmiddels met een ander toestel alweer onderweg vanuit Luxemburg naar Breda International Airport. 

Kruijswijk reed namens Jumbo-Visma deze zomer de Tour de France en werd er derde. Sagan veroverde in Frankrijk namens Bora-Hansgrohe voor de zevende keer de groene trui. En Elia Viviani (Deceuninck–Quick-Step) won onlangs nog het EK op de weg in Alkmaar.

Tourwinnaar Egan Bernal arriveerde gisteren al in Etten-Leur en volgens Buiks is ook Girowinnaar Richard Carapaz inmiddels aangekomen.

jan martens on Twitter

Het ziet er naar uit dat @s_kruijswijk , @petosagan en @eliaviviani pas na 12.45 uur op Breda International Airport, zeg maar Seppe, arriveren. Dan zijn ze nog wel op tijd voor de wedstrijd, maar gaat wel hun 'meet @ greet' met de sponsors de mist in... #ProfrondeEL