Sywert van Lienden in het programma Buitenhof.
Volledig scherm
Sywert van Lienden in het programma Buitenhof. © NPO

KWF zit niet te wachten op donatie Van Lienden: ‘Laat hij het geld terugstorten aan ministerie’

De stichting KWF Kankerbestrijding zit niet op een eventuele donatie van ondernemer en CDA’er Sywert van Lienden te wachten. Van Lienden trok eerder vandaag (deels) het boetekleed aan over de lucratieve mondkapjesdeal waarmee hij miljoenen winst maakte. Hij stelde dat de winst een maatschappelijke bestemming zou krijgen ‘in de richting van kanker bij jonge gezinnen en arme gezinnen', maar bij KWF hoeft hij niet aan te kloppen.

9 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Voor degenen die menen dat de goede doelen het geld moeten aannemen, die goede doelen hebben een voorbeeldfunctie en dat ga je niet voor zo iemand te grabbel gooien.
 • Rob van Kampen

  1 jaar geleden
  De goede doelen die niet op zijn geld zitten te wachten hebben genoeg in kas??
 • van Riessen

  1 jaar geleden
  Sywert lijkt niet op opa Van Lienden die eerlijkheid hoog had zitten.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Vandaag naar Buitenhof gekeken. Vreemde toestanden rond mondkapjesdeals. Wie is voor wat verantwoordelijk? Onlangs nieuws over miljarden aan gezondheidsgelden, die niet verantwoord zijn. Gaat de Tweede Kamer hierover het zwaarste onderzoek inzetten?
 • T. Fleuren

  1 jaar geleden
  Hij wil het geld beleggen en alleen de rente aan goede doelen geven! Hij denkt zeker dat wij allemaal dom zijn en erin trappen. Terugstorten tot de laatste cent! Het is uiteindelijk belastinggeld, dus van ons allemaal en niet zielig doen!!