Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

'Laat je kind met driftbui niet in een winkelpad liggen’

Een 2-jarige die op alle vragen ‘nee’ zegt en een driftbui krijgt in de supermarkt. Als opvoeder kun je er gek van worden. Maar het omgaan met een peuter kan zo veel beter en leuker zegt deskundige Simone Davies in haar boek Montessori voor thuis. ,,Ouders moeten een nieuwe taal leren spreken.’’

Wil je je aankleden? Nee! Trek je schoenen even aan. Nee! Kom van die bank af, we moeten weg. Nee! Peuters in de welbekende ‘twee is nee’ fase doen lekker wat ze zélf willen. En dat kan frustrerend zijn voor vaders of moeders die tóch al bijna te laat zijn voor school of dringend naar het werk moeten voor die ene vergadering.

Met een andere opvoedstijl kan het leven met een peuter een stuk relaxter worden, stelt Simone Davies. De van oorsprong Australische is Montessorileraar en helpt ouders die stijl ook thuis bij jonge kinderen toe te passen. Hoe dat precies moet, beschrijft ze in haar nieuwste boek Montessori voor thuis; hoe je peuters ontspannen opvoedt tot nieuwsgierige en zelfstandige kinderen.