Veel jongeren zien lachgas ten onrechte als een onschuldige partydrug.
Volledig scherm
Veel jongeren zien lachgas ten onrechte als een onschuldige partydrug. © RV

Lachgas afgelopen jaren gevonden bij 1800 ongelukken: ‘Zorgwekkend hoog aantal’

Er zijn de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie. Bij 63 dodelijke ongevallen en bij 362 ongevallen met (ernstig) letsel werd lachgasgebruik geconstateerd.

3 reacties

 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  Bij het veroorzaken van een ongeluk als er lachgas is gebruikt beginnen we met het afvoeren van het motorvoertuig en die halen we door de shredder plus het rijbewijs word ongeldig verklaard icm een boete en een hechtenis ongeacht de klote smoezen van de advocaat "mijn cliënt heeft een baan etc". Het is van de zotte hoe slap dit word bestraft net als stoned achter het stuur van de week nog op SBS6 die een kind doodreed onder invloed (drugs) zelfs na het ongeval weer,28 dagen cel!! Idioot land
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  "veel jongeren ten onrechte nog altijd als relatief onschuldig zien". Dat is niet alleen met lachgas, maar ook met andere "partydrugs" . Blijkbaar niet wetende dat ze met die "onschuldige" drug een hele criminele handel in stand houden. Vraag en Aanbod principe. Dat ze zichzelf schade toebrengen lichamelijk en of geestelijk maakt mij niet zoveel uit, maar het vervelende is dat ze in hun "feestje" onschuldige slachtoffers in betrekken en of de maatschappij handenvol geld kosten.
 • A. Vissers

  2 maanden geleden
  Dat is toch om te huilen,maar verbieden ho maar,met dank aan ons kabinet.