Landelijke bloedtest om te zien of in Nederland immuniteit tegen corona ontstaat

videoMet een nieuwe bloedtest gaan onderzoekers van de Nederlandse bloedbanken een landelijk bevolkingsonderzoek doen naar het nieuwe coronavirus. Doel is om te achterhalen hoe breed het virus is verspreid en hoe snel de samenleving immuniteit tegen de ziekte opbouwt.

  1. LIVE | Scherpere coronaregels leiden tot geweld in Italië, ‘Vinden van plasplek groot probleem’

    LIVE | Scherpere coronare­gels leiden tot geweld in Italië, ‘Vinden van plasplek groot probleem’

    In de stad een plasje plegen kan in coronatijd behoorlijk lastig zijn. Door de horecasluiting is het toch al matige aantal openbare toiletten nog verder beperkt. Politici en belangenorganisaties van mensen met buik-, lever- en darmproblemen roepen op tot actie. Er moeten dringend toiletten bij. Scherpere coronamaatregelen van de Italiaanse overheid hebben in de steden Turijn en Milaan tot gewelddadige protesten geleid. Kantoren en winkels moesten het ontgelden en werden bekogeld met stenen en brandbommen. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.
  2. Doodgereden agent (28) wilde aangereden dier van weg halen: steunbetuigingen massaal gedeeld

    Doodgere­den agent (28) wilde aangereden dier van weg halen: steunbetui­gin­gen massaal gedeeld

    De twee agenten die zaterdagavond in Brabant zijn aangereden op de A270, waren uit hun dienstauto gestapt om een aangereden dier van de weg te halen. Op dat moment botste een andere auto op de politiewagen. Dat maakt de politie zondagavond bekend. Een 28-jarige agent bezweek aan zijn verwondingen. Een andere agente (35) en de 36-jarige bestuurder van de auto moesten naar het ziekenhuis.