De opbrengst van de inzamelactie van de politie in de regio Den Haag. Een kamer vol.
Volledig scherm
De opbrengst van de inzamelactie van de politie in de regio Den Haag. Een kamer vol. © Josh Walet

Landelijke inleveractie ‘Drop je knife’ haalt 3300 wapens van straat

De landelijke op jongeren gerichte inleveractie heeft vorige week in totaal 3300 wapens opgeleverd. Het gaat om allerlei soorten, waaronder messen en steekwapens, meldt het ministerie van Justitie op basis van een voorlopige telling. Ook werden er honderden vuurwapens afgestaan.

 1. Deel van Gelderland ontwaakt in ‘winterwonderland’, sneeuwval levert mooie plaatjes op

  Deel van Gelderland ontwaakt in ‘winterwon­der­land’, sneeuwval levert mooie plaatjes op

  Een deel van het oosten van het land wordt dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Op bepaalde plaatsen ligt een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie. Voor onder meer Gelderland gaf het KNMI code geel af, omdat de sneeuw lokaal voor gladheid kon zorgen. Het verkeer ondervond daar dinsdagochtend echter weinig hinder van. Gelukkig hebben we wel de mooie plaatjes nog!
 2. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD
  VIDEO

  Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.