Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Lang leve Patricia Paay

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Het kan u misschien ontgaan zijn doordat u met uw hoofd in de vriezer zat, maar Patricia Paay heeft haar rechtszaak tegen website GeenStijl en twitteraar Eendevanger gewonnen. Vorig jaar verspreidden zij een nogal intiem filmpje van Paay. Ik hoef, geloof ik, de inhoud niet meer te omschrijven. Het filmpje was voor privégebruik, maar ineens kon heel Nederland het zien.

  1. Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    In populaire games zoals het voetbalspel FIFA zit een gokelement dat in strijd is met de gokwet. In België is speluitgever EA Sports per direct gestopt met het verkopen van die zogenaamde FIFA-punten, omdat het daarmee de wet overtreedt. In Nederland is de spelontwikkelaar ook in overtreding, maar kunnen kinderen met die punten in het spel nog wel voetbalspelers kopen, liefst zeldzame, dure spelers. Waarom kunnen kinderen in Nederland nog wel gokken?
  2. LIVE | Vlaggen halfstok, school verslagen na dood vader, ‘collega moest rennen voor zijn leven’

    LIVE | Vlaggen halfstok, school verslagen na dood vader, ‘collega moest rennen voor zijn leven’

    De dag na de schietpartij in een tram in Utrecht hangen de vlaggen halfstok in de Domstad en zijn er nog veel vragen na het dramatische incident. Wat was het motief van de vermoedelijke schutter Gökmen Tanis? Handelde hij alleen? Hoe gaat het met de gewonden? Tanis werd gisteren na een urenlange klopjacht aangehouden in dezelfde stad als waarin hij rondschoot in een tram. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt nog onderzocht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.