Door afsluitingen van de toegangswegen naar Noordwijk aan Zee is het rustig op de boulevard en het strand. Door het zonnige weer trekken veel mensen erop uit ondanks de coronacrisis.
Volledig scherm
Door afsluitingen van de toegangswegen naar Noordwijk aan Zee is het rustig op de boulevard en het strand. Door het zonnige weer trekken veel mensen erop uit ondanks de coronacrisis. © ANP

Langs de kust doen ze wat ze kunnen: ‘Ga niet naar het strand’

Nu de zon opnieuw doorbreekt tijdens het opvallend goede voorjaar, is thuisblijven voor veel mensen een zware opgave. Maar in de kuststreek doen de autoriteiten er alles aan om de stranden en boulevards rustig te houden. Een reportage langs de stranden van Zandvoort en Noordwijk aan Zee.

  1. Geen vervolging agenten die appjes verstuurden over ‘pauperallochtonen’ en ‘kutafrikanen’

    Geen vervolging agenten die appjes verstuur­den over ‘pauperal­loch­to­nen’ en ‘kutafrika­nen’

    Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de agenten, naar wie een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van uitlatingen in een WhatsApp-groep, niet vervolgen. De betrokken agenten omschreven de verdachten onder meer als ‘kankervolk, kutafrikanen en pauperallochtonen’ op wie ze willen ‘schieten’. Uit onderzoek door het OM is gebleken dat sommige uitlatingen zeker laakbaar en niet passend zijn voor politiefunctionarissen, maar niet strafbaar, omdat ze in een besloten WhatsApp-groep zijn gedaan.