Leerlingen kloppen dag en nacht bij meneer Tasdan aan

videoEen examen-appgroep, bijspijkersessies via Skype en uitlegvideo’s op bestelling. Docent maatschappijleer Volkan Tasdan pakt dit jaar groots uit om in deze examenweken zoveel mogelijk leerlingen te laten slagen voor maatschappijwetenschappen. ‘De examens zijn een groot feest.’

,,Oh, er komt een vraag binnen.” Middenin het gesprek swipet docent Volkan Tasdan (38) over zijn smartphone en leest: ,,Wat is het verschil tussen directe en indirecte democratie?” Zonder er ook maar één seconde over na te denken, drukt hij op het knopje om een voicebericht te versturen en spreekt het antwoord in. Zo, uit de losse pols, gemakkelijk kletsend, alsof het niets is. ,,Ja, ik ben er wel aan gewend geraakt om dit te doen. Uitleggen zit zó in mijn systeem.”

  1. Universiteiten en hogescholen verplaatsen tentamens wegens ov-staking

    Universi­tei­ten en hogescho­len verplaat­sen tentamens wegens ov-sta­king

    Onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Rotterdam en de Universiteit Utrecht verplaatsen alle geplande tentamens van aankomende dinsdag. Vanwege de landelijke ov-staking kan niet gegarandeerd worden dat studenten en personeel de onderwijsinstellingen kunnen bereiken. De Vrije Universiteit en de Universiteit Tilburg laten de tentamens gewoon doorgaan. ,,Helaas kan het niet anders. We hopen iedereen op tijd te waarschuwen.”