Leerlingen kloppen dag en nacht bij meneer Tasdan aan

videoEen examen-appgroep, bijspijkersessies via Skype en uitlegvideo’s op bestelling. Docent maatschappijleer Volkan Tasdan pakt dit jaar groots uit om in deze examenweken zoveel mogelijk leerlingen te laten slagen voor maatschappijwetenschappen. ‘De examens zijn een groot feest.’

,,Oh, er komt een vraag binnen.” Middenin het gesprek swipet docent Volkan Tasdan (38) over zijn smartphone en leest: ,,Wat is het verschil tussen directe en indirecte democratie?” Zonder er ook maar één seconde over na te denken, drukt hij op het knopje om een voicebericht te versturen en spreekt het antwoord in. Zo, uit de losse pols, gemakkelijk kletsend, alsof het niets is. ,,Ja, ik ben er wel aan gewend geraakt om dit te doen. Uitleggen zit zó in mijn systeem.”

  1. YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’

    YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedseri­eus’

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, staan vandaag voor de rechter. Ze zijn aangeklaagd wegens het bewust binnentreden van verboden terrein in overleg met anderen, een daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid. Zelf doen ze het af als een onschuldige aangelegenheid, maar de Amerikanen nemen de zaak bloedserieus.