LEES TERUG| Boeren onderweg naar huis na dagje demonstreren, drukke avondspits blijft uit

VideoDuizenden boeren kwamen vandaag naar Den Haag voor een nieuwe protestactie. Grote problemen bleven daarbij uit en ook de avondspits viel uiteindelijk mee. 

De eerste tractoren kwamen gisteravond al aan in de stad.  Zo’n dertig boeren reden richting het Binnenhof in plaats van naar de afgesproken demonstratielocatie. Daar werden ze tegengehouden door roadblocks. Vervolgens werden de voertuigen op het Buitenhof geparkeerd. 

Na een dag demonstreren vertrokken de eerste boeren rond 16.00 uur  weer naar huis. Grote verkeersproblemen bleven daarbij uit. De hele dag was de sfeer vrij gemoedelijk maar toen een aantal trekkers optrokken naar het ministerie van Landbouw, werd de sfeer toch even grimmig. Vier boeren werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde, belediging en opruiing.

Lees hieronder het liveblog terug. 

Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag
Volledig scherm
Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag © District8
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag.
Volledig scherm
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag. © ANP
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp.
Volledig scherm
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. © ANP
  1. Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.