LEES TERUG | Twee verdachten schietpartij op vrije voeten, nieuwe aanhouding in Utrecht

Het Openbaar Ministerie heeft twee van de drie verdachten van de schietpartij in een tram in Utrecht vrijgelaten. Er is geen bewijs voor hun betrokkenheid. Er is vanmiddag wel een nieuwe verdachte aangehouden, een 40-jarige man uit Utrecht. Ook de hoofdverdachte zit uiteraard nog vast. Wij volgden alle ontwikkelingen rond het dramatische incident op de voet in ons liveblog. Hieronder lees je het verslag van een bewogen dag terug.

Volledig scherm
Politiemensen verplaatsten vanochtend bloemen naar een verkeersveiliger plek op het 24 Oktoberplein, de dag na de aanslag waarbij drie mensen om het leven kwamen. © ANP
Volledig scherm
Tekeningen aan het hek van de trambaan op het 24 Oktoberplein in Utrecht ter nagedachtenis. © ANP
  1. Vluchteling uit Bahrein sleept Nederland voor  Europese rechter

    Vluchte­ling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

    Een vluchteling werd door Nederland uitgezet naar Bahrein en kreeg daar levenslang. Nu stapt hij naar de Europese rechter, bevestigt z'n advocaat Flip Schüller, na berichtgeving van NRC. Ali Mohammed al-Showaikh, de asielzoeker die eind oktober door Nederland werd uitgezet en vier maanden later in Bahrein tot levenslang werd veroordeeld, heeft vandaag een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.