Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Let trekt broek uit en probeert conductrice te wurgen in trein naar Haarlem

Een 41-jarige man uit Letland heeft vandaag een conductrice van de NS mishandeld in een trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde haar te wurgen. Daarvoor had hij al zijn broek uitgetrokken en vertoonde hij ,,onzedelijke handelingen met zijn geslachtsdeel’’, meldt de politie Haarlem. 

De vrouw was in de trein bezig met een controle van de vervoersbewijzen toen bleek dat de Let geen geldig kaartje had. De man trok daarna zijn shirt omhoog en zijn broek uit. 

Toen de conductrice assistentie opriep, greep de man haar vast en probeerde hij haar te wurgen. Andere reizigers en NS-werknemers schoten de vrouw te hulp en wisten haar te ontzetten. 

De politie meldt dat de man is aangehouden en dat er aangifte tegen hem is gedaan. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie Haarlem

HLM247 - Mishandeling NS conductrice. Een conductrice van de NS is vandaag in de trein van Amsterdam naar Haarlem mishandeld en gepoogd te wurgen. De Conductrice was bezig met haar controle van de...

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.