Volledig scherm
Onderzoek op de plek van het gevonden lichaam © Bij publicatie naamsvermelding v

Lichaam van vrouw is van vermiste 18-jarige Loes, onderzoek afgerond

UpdateHet lichaam dat vanmiddag werd gevonden in het buitengebied van Oene is van de sinds zondagochtend vermiste Loes uit Epe. Dat bevestigt de politie op Twitter. Een misdrijf wordt uitgesloten: Ze kwam om het leven door een ‘noodlottig ongeval’. Het onderzoek is afgesloten. 

Wat dat noodlottig ongeval precies inhoudt, is niet bekend gemaakt. 

Het lichaam werd gevonden bij de Middendijk in het gebied ten zuiden van het Gelderse dorp Oene. De weg was tot in de avond afgezet.

Bij het lint verzamelden zich mensen, sommigen in tranen. Ook de vader van Loes is op de vindplaats geweest en opgevangen door agenten. 

Het onderzoek op de plek waar het lichaam is gevonden, is inmiddels afgerond, meldt de politie. De politie hoopt nog voor middernacht verdere informatie te kunnen geven. De mensen die rond de plaats delict wonen, mochten eerder op de avond weer naar huis.

De 18-jarige uit Epe kwam na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis. Daarna ging een grote zoektocht van start. 

Feestje

Volledig scherm
De plek waar het lichaam is gevonden is vlak bij het feest waar Loes (18) was. © AD

De tiener had vrijdagavond een feestje van vrienden in Oene, vertelt haar vader. Rond 04.00 uur zou ze daar in haar eentje zijn vertrokken op een elektrische fiets richting Vaassen. De politie meldt dat ze voor het laatst is gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk in Oene. 

De plek waar ze lijkt te zijn gevonden, roept vraagtekens op omdat het niet op de meest logische route tussen Oene en Vaassen ligt. De politie wil niet zeggen of ook haar fiets is gevonden in het water langs de Middendijk.

Omdat Loes zaterdagmiddag niet op haar werk verscheen, gingen alle alarmbellen rinkelen. Politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen sprak van een ‘urgente vermissing’. ,,Dat komt doordat dit niet binnen het patroon van haar gedrag past.’’ 

Volledig scherm
Omstanders verzamelden zich bij de afgezette Middendijk. © Floris Brandriet