Lieke spot wolf vlakbij huis: ‘Hij had geen haast, kon er zo naartoe rijden’
videoNietsvermoedend is Lieke Borgerink uit Manderveen maandag tussen de middag buiten een zitje aan het poetsen, als ze in haar ooghoek iets de weg ziet oversteken naar het weiland. „Ik dacht eerst aan een ree, maar het was iets anders. Iets groters.” Ze wil het zeker weten, zet haar kind in de auto, rijdt de Manderveenseweg af en spot een flinke wolf.
Haar filmpje liegt niet. Op de videobeelden is de uit de kluiten gewassen wolf duidelijk te zien. „Ik kreeg ook alle tijd om hem te bekijken. Ik kon thuis eerst mijn zoontje nog in de auto zetten en rustig die kant op rijden”, vertelt ze enkele uren na de ontmoeting.
Voor zover ze zich kan herinneren, is de wolf van Manderveen nog niet eerder gespot. „Wel had ik van de buren gehoord dat ze verdachte sporen hadden gevonden in de paardenbak. Die konden nog wel eens van een wolf afkomstig zijn. Maar iets gezien? Nee, dat niet.”
Als Lieke met haar auto bij de wolf aankomt, maakt het dier zichtbaar weinig aanstalten om op de vlucht te slaan. „Hij liep op een gegeven moment wel weg naar de Broekdijk in de richting van Vasse”, weet ze. „Dat bleek ook te kloppen, want ik heb net een video uit Vasse binnengekregen, waarop dezelfde wolf te zien is.”
Rossum
Wolven worden steeds minder zeldzaam in de grensstreek. Maandagochtend werd eveneens een wolf gespot in de omgeving van Rossum.
Met name boeren, herders en eigenaren van dieren houden af en toe hun hart vast, omdat de wolven soms op (kleiner) vee azen. Aangezien de wolf beschermd, mag daar op dit moment nog niets aan gedaan worden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUMdocumentaire
Evelien is spastisch en zit in rolstoel, maar verlangt naar seks: hoe werkt dat?
Wat doe je als je een lichamelijke beperking hebt, seks en intimiteit schaars zijn, maar je daar wel naar verlangt? De Goudse filmmaker Elsbeth Fraanje legt in een portret de zoektocht van de 53-jarige Evelien naar intimiteit vast. -
PREMIUM
Hing er jarenlang door nazi’s geroofde kunst in Tweede Kamer? Extra onderzoek naar schilderij
Hing er jarenlang door de nazi’s geroofde kunst in de Tweede Kamer? Werk van de beroemde Haagse schilder Hendrik Willem Mesdag is mogelijk omstreden en wordt opnieuw onderzocht. ,,Er mag wat mij betreft geen twijfel over bestaan.” -
met video
Vrouw overgoten met zuur in Zeeuwse Burgh-Haamstede
Een vrouw is zondagavond in het Zeeuwse Burgh-Haamstede overgoten met zuur. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie laat weten dat ze aanspreekbaar is.
-
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUM2
Eindelijk zwanger. En we noemen haar... Princess!
Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. -
Mogelijk komen meer moorden aan het licht dankzij nieuwe kansen voor forensisch artsen
In de toekomst komen er mogelijk meer moorden aan het licht dankzij een proef van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Forensisch artsen krijgen hierbij meer mogelijkheden om sterfgevallen uitgebreid te onderzoeken door de hulp van twee ziekenhuizen in te schakelen als de doodsoorzaak onduidelijk blijft. Dat is van belang ‘voor de nabestaanden, justitie en de gezondheidszorg’, aldus de NFI.