Chris Whitty, een topadviseur voor gezondheidszaken van de Britse regering, en de Britse premier Boris Johnson houden vandaag een persconferentie.
Volledig scherm
Chris Whitty, een topadviseur voor gezondheidszaken van de Britse regering, en de Britse premier Boris Johnson houden vandaag een persconferentie. © REUTERS

LIVE | 12.282 nieuwe besmettingen in Nederland, VK waarschuwt WHO voor nieuwe mutatie

CoronavirusHet RIVM heeft het afgelopen etmaal 12.282 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, een lichte stijging ten opzichte van gisteren. Ondertussen hebben de Britse gezondheidsautoriteiten de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gewaarschuwd voor de nieuwe stam van het coronavirus. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.  

  1. Zorginstelling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’
    PREMIUM
    33

    Zorginstel­ling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’

    Wanneer een nieuwe collega het vertikt maaltijden voor de bewoners van woonzorgcentrum De Venus in Zwolle uit de koeling te halen doet Fenny Siemerink (63) het zelf. Als ze er even later wat van zegt, wordt haar ‘agressie’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ verweten. Op non-actief gezet staat Siemerink nu tegenover werkgever Driezorg in de rechtbank. En zij niet alleen.