Een Russische gezondheidswerker dient een prik met het Spoetnik V-vaccin toe in Moskou.
Volledig scherm
Een Russische gezondheidswerker dient een prik met het Spoetnik V-vaccin toe in Moskou. © AP

LIVE | In 24 uur 3737 coronagevallen, experts vrezen dat stijging doorzet: ‘Overheid doet te laat, te weinig’

CoronavirusHet RIVM heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest. Daarmee zet de stijging in Nederland door. Experts vrezen dat dit nog wel even aan zal houden. Ook Rusland breekt vandaag opnieuw records met haar coronacijfers. Het land - dat ruim acht keer zoveel inwoners heeft als Nederland - meldt ruim 33.000 besmettingen. Er waren daar meer dan duizend sterfgevallen in de afgelopen 24 uur. Ongevaccineerde Fransen kunnen zich niet meer gratis laten testen, maar het land noteert met 6099 infecties wel het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds eind juli. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. 

 1. Grootste drugsoperatie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederlandse agenten vluchtte’
  PREMIUM

  Grootste drugsopera­tie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederland­se agenten vluchtte’

  De Schiedamse drugsbaron Çetin G. zou in 2016 Nederlandse politieagenten hebben omgekocht die hem hielpen vluchten naar Turkije. Dat vertellen twee Turkse hoofdofficieren van justitie die het onderzoek Operatie Moeras hebben geleid - ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’. Maandag begint in Ankara het enorme strafproces tegen G. en 72 medeverdachten.
 2. Schakers doen niet mee aan NK na verloren kort geding om coronapas, kampioen ontbreekt

  Schakers doen niet mee aan NK na verloren kort geding om coronapas, kampioen ontbreekt

  De zes Nederlandse topschakers die een kort geding hadden aangespannen tegen de Nederlandse schaakbond en de gemeente Hoogeveen zijn door de voorzieningenrechter in Haarlem in het ongelijk gesteld. Ze moeten daarom een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien om mee te kunnen doen aan het NK. Daarop hebben vier van de zes schakers, waaronder regerend kampioen Lucas van Foreest, laten weten niet deel te nemen.