Live meekijken met robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis

Live-videoHet Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zendt vandaag live een robotoperatie uit. Specialisten opereren een vrouw bij wie baarmoederhalskanker is geconstateerd. De operatie is vanaf 11.00 uur live te volgen via deze website.

Gynaecoloog Ruud Bekker zal de baarmoeder van de vrouw verwijderen. De operatie wordt uitgevoerd met de nieuwste Da Vinci Xi-operatierobot van het ziekenhuis. Met de robot, die in maart door het ziekenhuis in gebruik is genomen, worden voornamelijk complexe kankeroperaties uitgevoerd, zoals prostaatkanker, gynaecologische kanker, blaaskanker, nierkanker, alvleesklierkanker en endeldarmkanker.

Het ziekenhuis is een belangrijk verwijscentrum voor deze vormen van kanker en ziet de afgelopen jaren het aantal complexe operaties stijgen. Met behulp van een robot kunnen specialisten nauwkeuriger werken met minder bloedverlies voor de patiënt.

Kijkers kunnen tijdens de operatie via WhatsApp vragen stellen. Die worden live vanuit de operatiekamer beantwoord door gynaecoloog Dorry Boll. Vragen kunnen op de dag van de operatie gestuurd worden naar het mobiele nummer: 06-17508100.

Volledig scherm
© Catharina Ziekenhuis/Iris Rosenboom
Volledig scherm
© Catharina Ziekenhuis/Iris Rosenboom