LIVE | Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald, Rusland meldt recordaantal doden

CoronavirusAfgelopen etmaal zijn er 2614 positieve coronatesten geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er ruim zevenhonderd minder dan vorige week. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald. Rusland meldt een recordaantal nieuwe coronadoden sinds het begin van de pandemie 1,5 jaar geleden. Dit coronablog is afgesloten, het laatste nieuws tref je hier.

113 reacties

 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Deel 2. Het hebben van een stellige mening is helemaal prima, net als een stevige discussie. Maar het is naar mijn mening uiterst simplistisch om andersdenkenden zonder enige kennis vooraf zodanig de maat te nemen en ze meteen in het hokje van wappie, asociaal of ongeïnformeerd te plaatsen en ze uit te willen sluiten van verdere maatschappelijke deelname. Deze wijze van denken vind ik vele malen bedreigender dan het Corona virus op zichzelf.
 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Deel 1. Waarom meent een deel van de gevaccineerde mensen toch zo stellig dat ze aan de goede kant van de streep staan dat ze alle anders denkenden de maat kunnen nemen. Is er dan zo weinig begrip of respect voor andersdenkenden. Moet en zal er door alles heen dan koste wat kost een maatschappelijke tweedeling veroorzaakt worden. Wie zijn deze mensen? Is het een gebrek aan respect? Een gebrek aan compassie? Een gebrek om de gevolgen hiervan te overzien?
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  @Jan den Tien, niemand weet wat er op de IC gebeurd. Daar mag niemand meer komen sinds anderhalf jaar ook medisch personeel niet dat elders in het ziekenhuis werkt. De IC word ook niet onafhankelijk gecontroleerd door een inspectie. Er is inmiddels gebleken dat bij de meeste opnamen het mensen met aandoeningen betrof die niets met Corona te maken hebben. Van deze mensen werd verklaard door ziekenhuizen dat zij ook positief testen op Corona. Longonsteking is iets anders als Corona.
 • Jan den Tien

  2 maanden geleden
  Joris Kijk eens wat er gebeurd met niet-gevaccineerde. Daarvoor ga je even langs de ic's
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Lee’s van Weteringen : mensen wappies noemen die anders denken of vragen hebben getuigd niet van jouw intelligentie. Meer schapen gedrag : ik noem jouw een wappie want iedereen noemt jouw een wappie. Dat jij geen vragen hebt en alles maar aanneemt zegt meer over jou dan over een “wappie”
 1. Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg
  video

  Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg

  Dat de Tweede Kamer heeft besloten dat de verhuurderheffing met een half miljard euro omlaag gaat en corporaties het geld moeten gebruiken voor nieuwbouw, is volgens woonminister Kajsa Ollongren (D66) ‘goed nieuws’ en ‘een belangrijke stap’. De bewindsvrouw vindt dat de taks er uiteindelijk helemaal af moet, maar de aanpassingen aan de begroting van volgend jaar zijn al ‘een belangrijk signaal’.