LIVE | Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald, Rusland meldt recordaantal doden

CoronavirusAfgelopen etmaal zijn er 2614 positieve coronatesten geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er ruim zevenhonderd minder dan vorige week. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald. Rusland meldt een recordaantal nieuwe coronadoden sinds het begin van de pandemie 1,5 jaar geleden. Dit coronablog is afgesloten, het laatste nieuws tref je hier.

113 reacties

 • Jan Bergmans

  1 maand geleden
  Deel 2. Het hebben van een stellige mening is helemaal prima, net als een stevige discussie. Maar het is naar mijn mening uiterst simplistisch om andersdenkenden zonder enige kennis vooraf zodanig de maat te nemen en ze meteen in het hokje van wappie, asociaal of ongeïnformeerd te plaatsen en ze uit te willen sluiten van verdere maatschappelijke deelname. Deze wijze van denken vind ik vele malen bedreigender dan het Corona virus op zichzelf.
 • Jan Bergmans

  1 maand geleden
  Deel 1. Waarom meent een deel van de gevaccineerde mensen toch zo stellig dat ze aan de goede kant van de streep staan dat ze alle anders denkenden de maat kunnen nemen. Is er dan zo weinig begrip of respect voor andersdenkenden. Moet en zal er door alles heen dan koste wat kost een maatschappelijke tweedeling veroorzaakt worden. Wie zijn deze mensen? Is het een gebrek aan respect? Een gebrek aan compassie? Een gebrek om de gevolgen hiervan te overzien?
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  @Jan den Tien, niemand weet wat er op de IC gebeurd. Daar mag niemand meer komen sinds anderhalf jaar ook medisch personeel niet dat elders in het ziekenhuis werkt. De IC word ook niet onafhankelijk gecontroleerd door een inspectie. Er is inmiddels gebleken dat bij de meeste opnamen het mensen met aandoeningen betrof die niets met Corona te maken hebben. Van deze mensen werd verklaard door ziekenhuizen dat zij ook positief testen op Corona. Longonsteking is iets anders als Corona.
 • Jan den Tien

  1 maand geleden
  Joris Kijk eens wat er gebeurd met niet-gevaccineerde. Daarvoor ga je even langs de ic's
 • Marco Wegma

  1 maand geleden
  Lee’s van Weteringen : mensen wappies noemen die anders denken of vragen hebben getuigd niet van jouw intelligentie. Meer schapen gedrag : ik noem jouw een wappie want iedereen noemt jouw een wappie. Dat jij geen vragen hebt en alles maar aanneemt zegt meer over jou dan over een “wappie”
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.