De politie doet onderzoek bij de flat in Zwolle waar het slachtoffer op 17 januari om hulp vroeg.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de flat in Zwolle waar het slachtoffer op 17 januari om hulp vroeg. © Stefan Verkerk

Man (42) opgepakt voor twee steekpartijen in Zwolle

videoEen 42-jarige man uit Zwolle is afgelopen week opgepakt vanwege twee steekincidenten in zijn eigen stad. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op oudejaarsdag en 17 januari. Beide in de wijk Holtenbroek.

Op oudejaarsdag kwam er een melding binnen over een 58-jarige man met meerdere steekwonden in een woning aan de Lassuslaan. Hij raakte daarbij ernstig gewond. In eerste instantie was niet duidelijk wat er precies was gebeurd. Het slachtoffer weigerde bovendien om aangifte te doen.

Een aantal weken later, op 17 januari, kwam er opnieuw een melding binnen over een steekincident, dit keer aan de Palestrinalaan. Volgens de melder lag er een man gewond voor de portiek van de flat. Het slachtoffer, een 40-jarige man uit Kampen, verklaarde dat ook hij was neergestoken in een woning aan de Lassuslaan. Het slachtoffer kon ontkomen en riep in de portiek van de flat aan de Palestrinalaan om hulp.

Vuurwapen

Uit onderzoek bleek dat beide zaken met elkaar te maken hadden. Nu hebben ze dus geleid naar dezelfde verdachte. In een opslagruimte die de 42-jarige verdachte huurt troffen agenten een vuurwapen aan. Hij wordt ook verdacht van diefstal van een auto van één van de slachtoffers. 

De Rechter Commissaris heeft afgelopen vrijdag besloten dat de verdachte voorlopig vast blijft zitten.

Bekijk hieronder de beelden van vlak na de steekpartij op 17 januari: