Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man (61) vergokt acht ton waarmee stichting kinderwensen zou vervullen

Een 61-jarige man uit Capelle aan den IJssel is aangehouden omdat hij ruim 800.000 euro aan donaties voor de stichting Droomwens achterover zou hebben gedrukt. Hij zou het geld hebben gebruikt op goksites, in het casino en voor privé-uitgaven.

11 reacties

 • beka

  3 jaar geleden
  verbazingwekkend Er zou toch meer toezicht en controle horen te zijn. Zeker nadat dit soort situaties al eerder voorgekomen zijn. En als er dan eens iemand tegen de lamp loopt komen ze er vaak nog goed mee weg, en doen se het een paar jaar later zo weer.
 • Dinand

  3 jaar geleden
  Deze man is schuldig ben ik mee eens. Maar het is toch raar dat deze man alleen heeft kunnen disfunctioneren. Is er binnen deze stichting niemand die kas controle uitvoerd. Hier is toch sprake van slecht functioneren gehele bestuur. Zou als ik donateur was uitleg willen over manier van werken. Vind dat alle goede doelen transparanter moeten zijn in hoe geld besteed wordt
 • Gea

  3 jaar geleden
  Vreemd dat zoiets uitkomt nadat al ruim 8 ton vergokt is. Erg dat hierdoor zoveel kinderen geen droomwens in vervulling zien gaan.....
 • Lena

  3 jaar geleden
  Lekker dan bah blijft met je tengels  daar vanaf 
 • Belarus

  3 jaar geleden
  Jammer dat aan een schandpaal nagelen niet meer mag. Uurtje werkstraf wordt het. 
 1. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD
  VIDEO

  Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.
 2. Deel van Gelderland ontwaakt in ‘winterwonderland’, sneeuwval levert mooie plaatjes op

  Deel van Gelderland ontwaakt in ‘winterwon­der­land’, sneeuwval levert mooie plaatjes op

  Een deel van het oosten van het land wordt dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Op bepaalde plaatsen ligt een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie. Voor onder meer Gelderland gaf het KNMI code geel af, omdat de sneeuw lokaal voor gladheid kon zorgen. Het verkeer ondervond daar dinsdagochtend echter weinig hinder van. Gelukkig hebben we wel de mooie plaatjes nog!