Volledig scherm
© ANP

Man met 1,5 miljoen contant geld gepakt bij grensovergang Roermond

Aan de grensovergang bij Roermond is een Duitse man gearresteerd die 1,5 miljoen euro contant geld op zak had. Volgens De Limburger is de man  aangehouden door de Duitse politie.

De man reed over de N280 die overgaat in de Duitse snelweg A52. Op Duits grondgebied werd hij in het kader van een toevallige controle, staande gehouden door een gezamenlijk team van Nederlandse marechaussee en Duitse politie.

Reservewiel

Bij inspectie van de auto bleek in het vak voor het reservewiel een doos verstopt te zitten. In de doos, ingepakt in cadeaupapier, zat voor 1,5 miljoen euro in biljetten van onder meer 500 en 100 euro.

In hechtenis

De verdachte zit in Duitsland in hechtenis. Het onderzoek is inmiddels overgedragen aan het Duitse Landeskriminalamt en het in beslag genomen geld is overhandigd aan de Duitse douane.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.