Volledig scherm
© News United / Jan Willem Klein Horstman

Man uit auto in elektriciteitshuisje Wierden bevrijd

UpdateEen automobilist heeft vanmorgen een elektriciteitshuisje geramd aan de Industrieweg in Wierden. Hij raakte daarbij zwaargewond. Ook de schade aan het huisje is aanzienlijk; het voertuig reed dwars door de muur.

De bestuurder van de auto zat lange tijd bekneld in zijn voertuig. Toen energiebedrijf Enexis de stroom eraf had gehaald, kon de brandweer de man uit zijn benarde positie bevrijden. Hij is zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De ingreep van Enexis betekende wel dat een deel van Wierden tijdelijk zonder stroom zat. 71 huishoudens hadden enige tijd geen elektriciteit. „Voor de veiligheid. Toen de bestuurder uit de auto was gehaald en de auto uit het gebouw, kon de stroom er weer op”, laat een persvoorlichter van Enexis weten. De getroffen woningen staan allemaal in de directe omgeving van het transformatorhuisje.

Waarom de automobilist van de weg raakte, is niet bekend.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.