Volledig scherm
De aangetroffen pakketten coke. © Politie

Man verstopt voor 19 miljoen euro aan coke achter dubbele wand in bestelbus

Een 30-jarige man uit Breda is dinsdagochtend aangehouden omdat hij 473 kilo cocaïne vervoerde. Dat deed de Bredanaar in een verborgen ruimte in zijn bestelbus. De straatwaarde van de coke is zo'n 19 miljoen euro.

Hij viel door de mand tijdens een verkeerscontrole op de A2 bij Amsterdam. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden zijn busje. De laadruimte van het voertuig was leeg, maar de medewerkers kregen het vermoeden dat de laadruimte van binnen kleiner was dan je op basis van de lengte van de bus zou denken.

En dus werd er nader geïnspecteerd. Er bleek, voor het eindschot, een dubbele wand te zitten. Na opening van deze ruimte kwam de coke, keurig verpakt in 473 pakketten van een kilo, tevoorschijn.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen mensen aangehouden
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehou­den

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.